Comuna Orodel este celebră în Dolj prin două nume: fostul fotbalist și selecționer Victor Pițurcă și primarul Jane Vîlcomeanu, cel care ocupă această funcție din 2004 și care rămâne cea mai bună alegere pentru locuitorii din Orodel la scrutinul din 9 iunie

Când spui Orodel spui Victor Pițurcă și Jane Vîlcomeanu. Fostul selecționer al naționalei de fotbal a României este un fiu al comunei cu care locuitorii din Orodel se mândresc. Jane Vîlcomeanu este edilul aflat de două decenii la conducerea comunei și cel care știe cel mai bine care sunt nevoile comunității. Jane Vîlcomeanu este candidatul PSD la alegerile din 9 iunie pentru încă un mandat de primar.

Aflată la circa 60 km de Craiova, comuna Orodel cu cele cinci sate aparținătoare – Bechet, Călugărei, Cornu, Orodel și Teiu, a făcut în ultimul deceniu pași importanți spre dezvoltare. Străzi modernizate, iluminat public modern, tablete școlare cu fonduri europene, sunt doar câteva din realizările primarului Jane Vîlcomeanu în actualul mandat. Se află la cârma comunei de două decenii (2004) și cunoaște cel mai bine problemele comunității.

De altfel, când spui Orodel spui Victor Pițurcă și Jane Vîlcomeanu. Fostul selecționer al naționalei de fotbal a României, câștigător al Cupei Campionilor Europeni cu Steaua în 1986, este un fiu al comunei cu care locuitorii din Orodel se mândresc. La fel ca și cu Eugen Neagoe, antrenor și fost atacant al Universității Craiova. La rândul său, Jane Vîlcomeanu, candidatul PSD la Primăria Orodel, rămâne cea mai bună alegere la scrutinul din 9 iunie. Devotat cetățenilor, actualul edil are în spate o vastă experiență administrativă (4 ani ca viceprimar și 20 de ani ca primar) și a dovedit că poate asigura comunei pașii necesari spre dezvoltare.

Peste 12 kilometri de străzi modernizate în comuna Orodel

În actualul mandat, primarul Jane Vîlcomeanu a pus accent cel mai mult pe modernizarea străzilor. Și nu doar în comună, ci și în satele aparținătoare. În total, peste 12 kilometri de drumuri de interes local au fost betonate sau asfaltate. Astfel, au fost betonați 2,6 km de străzi din satul Orodel: strada Sfântul Nicolae – 753 m, strada Socului – 520 m, strada Tosunarilor (886 m) și strada Lămâiței – 461 m. Au urmat la betonare străzile Zootehniei (438 m), Ogorului (387 m), Liliacului (880 m), Banului (757 m), Sf. Dumitru (250 m) și Periferiei (265 m), din satul Cornu, dar și străzile Victorie (1.700 m) și Salcâmilor (800 m), din satul Călugărei. În total, 8 kilometri. Contractul de betonare a străzilor menționate are o valoare de 11.843.592 lei, lucrările depășind un grad de execuție de 80%.

Edilul Jane Vîlcomeanu s-a ocupat nu doar de betonare, ci și de asfaltarea străzilor. 4,2 km de străzi din comună au făcut sau vor face cunoștință cu asfaltul în acest an. Este vorba de străzile Cojocarului (264 m), Tufanilor (780 m), Cimitirului (474 m) Zootehniei (400 m), Viilor și Teiului, din satul Orodel, străzile Viilor (412 m) și Libertății (240 m), din satul Cornu, precum și străzile Tractorul (315 m), Cimitirului (320 m), George Coșbuc (162 m), Păcii (215 m) și Liliacului (150 m), din satul Teiu. Lucrările sunt executate în procent de 60%.

Iluminat public modern în toată comuna

Pe lângă modernizarea străzilor, edilul Jane Vîlcomeanu a pus accentul și pe iluminatul public. Au fost montate lămpi inteligente în satele Cornu, Orodel, Călugărei și Teiu, 570 în total, un proiect în valoare de 365.929 lei. Satele menționate beneficiază și de un sistem de alarmare în caz de dezastre, o investiție în valoare de 308.329 lei. „Am mizat în acest mandat pe modernizarea străzilor din comună și din satele aparținătoare. Unele au fost betonate, altele asfaltate, în total vorbim de peste 12 kilometri de drumuri de interes local și o investiție de peste 12 milioane de lei. Am modernizat și iluminatul public în fiecare sat, în sensul că am trecut de la becuri la lămpi cu un consum redus de energie. De asemenea, am achiziționat pentru fiecare sat al comunei un sistem de alarmare în caz de dezastre. În viitorul mandat mă voi axa pe clădirile deținute de primărie și voi reabilita Școala Gimnazială Orodel și căminele culturale din satele Orodel și Călugărei. Vom continua și cu lucrările de modernizare a străzilor din comună, dar vom repara și drumul comunal dintre Cornu și Teiu“, a afirmat primarul Jane Vîlcomeanu.

De asemenea, la Gospodăria de Apă din satul Călugărei au fost montate panouri fotovoltaice, o investiție în valoare de 362.250 lei. Tot la investiții, dar din fonduri europene, mai trebuie menționate cele 123 de tablete achiziționate pentru elevii din comună, un proiect în valoare de 161.876 lei.

CE AM REALIZAT ȘI CE MI-AM PROPUS

  • Betonarea a 8 km de drumuri de interes local în satele Orodel, Cornu și Călugărei
  • Asfaltarea a 4,2 km de drumuri de interes local în satele Orodel, Cornu și Teiu
  • Modernizarea iluminatului public în satele Orodel, Cornu, Teiu și Călugărei
  • Achiziționarea a 123 de tablete școlare pentru elevii din comună
  • Sistem de alarmare în caz de dezastre în satele Orodel, Cornu, Teiu și Călugărei
  • Panouri fotovoltaice la Gospodăria de Apă din satul Călugărei
  • Reabilitarea Școlii Gimnaziale Orodel
  • Modernizarea străzilor de interes local din satul Orodel (2,6 km)
  • Reabilitarea căminelor culturale din satele Orodel și Călugărei
  • Reabilitarea Drumului Comunal (DC 10) dintre Cornu și Teiu

Jane Vîlcomeanu, primarul comunei Orodel: „Am mizat în acest mandat pe modernizarea străzilor din comună și din satele aparținătoare. Unele au fost betonate, altele asfaltate, în total vorbim de peste  12 kilometri de drumuri de interes local și o investiție de peste 12 milioane de lei. Am modernizat și iluminatul public în fiecare sat, în sensul că am trecut de la becuri la lămpi cu un consum redus de energie. De asemenea, am achiziționat pentru fiecare sat al comunei un sistem de alarmare în caz de dezastre. Nici elevii nu au fost uitați. Pentru ei am achiziționat, cu fonduri europene, 123 de tablete școlare.

În viitorul mandat mă voi axa pe clădirile deținute de primărie. Astfel, voi reabilita Școala Gimnazială Orodel și căminele culturale din satele Orodel și Călugărei. De asemenea, vom continua cu lucrările de modernizare a străzilor din comună și vom repara drumul comunal care face legătura între satele Cornu și Teiu.”

PROFIL DE CANDIDAT

Când spui Orodel nu spui doar Victor Pițurcă, ci și Jane Vîlcomeanu. Fostul selecționer al naționalei de fotbal a României este un fiu al comunei cu care locuitorii din Orodel încă se mândresc. Pe Jane Vîlcomeanu, însă, îl cunoaște fiecare piatră din comună, ai putea spune. Este edilul aflat de două decenii la conducerea comunei Orodel și cel care știe cel mai bine care sunt nevoile comunității. Jane Vîlcomeanu, candidatul PSD la alegerile din 9 iunie, rămâne cea mai bun alegere pentru cetățenii din Orodel.

În actualul mandat a pus mare accent pe modernizarea străzilor din comună și din satele aparținătoare, cât și pe iluminatul public. Urmează reabilitarea Școlii Gimnaziale Orodel și a căminelor culturale din Orodel și Călugărei.

Devotat cetățenilor, Jane Vîlcomeanu are în spate o vastă experiență administrativă (4 ani ca viceprimar și 20 de ani ca primar) și a dovedit că poate asigura comunei Orodel pașii necesari spre dezvoltare. Continuăm împreună!

Comandat de PSD Dolj, executat de PUBLICITATE PR OLTENIA, CUI mandatar financiar 21240002.