Perioada de înscriere pentru posturile de soldați profesioniști scoase la concurs de MApN se prelungește până la data de 7 iunie 2024, anunță reprezentanții Ministerului.

Sunt disponibile peste 3.800 de posturi vacante în 32 județe din țară și în municipiul București, anunță Ministerul Apărării Naționale.

Până la această dată, s-au înscris aproximativ 3.200 de candidați, care vor parcurge etapele următoare ale procesului de selecție.

Tot până la data de 7 iunie 2024, la centrele militare zonale/județene/de sector se fac înscrieri pentru învățământul postliceal militar. Doritorii au la dispoziție 508 locuri pentru maiștri militari și 913 locuri pentru subofițeri. Admiterea se realizează în baza mediei obținute la examenul național de bacalaureat, în funcție de opțiunile exprimate în cererea de înscriere și de rezultatele selecției, în limita numărului de locuri aprobate pentru fiecare armă/serviciu și specialitate militară.

Până la data de 27 iunie 2024, centrele militare zonale/județene/de sector primesc înscrieri pentru 4.936 posturi de rezerviști voluntari (ofițeri, maiștri militari, subofițeri gradați și soldați), în numeroase unități militare de pe întregul teritoriu național.