Craiova are, începând de astăzi, un nou parc. Primăria a inaugurat Fantasy Park,  o zonă unde copiii, adolescenții și părinții se pot relaxa deopotrivă.

Fantasy Park face parte din proiectele privind strategia verde a municipiului Craiova, strategie potrivit căreia fiecare cartier trebuie să aibă un parc. De această dată, Craiovița Nouă se bucură de această zonă amenajată pentru petrecerea timpului liber.

Potrivit primarului Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, parcul este împărțit în trei zone, pentru trei categorii de vârstă.

„Craiova are o strategie verde care prevede că în fiecare cartier trebuie să existe câte un parc. Este motivul pentru care anual inaugurăm câte un parc nou, de regulă, pe terenuri degradate. În locul unde este Fantasy Park, astăzi, înainte exista un canal colector care mirosea foarte urât. A fost casetat, după care zona rămăsese în paragină. Am investit ceva bani. Am dorit inițial ca aici să fie Dracula Park, după care am renunțat la această idee după ce am făcut câteva studii și am văzut că numărul mare de turiști care ar fi venit către acest parc ne-ar fi creat probleme în trafic. Acesta a fost motivul pentru care Dracula Park a fost mutat în afara orașului, la Hanul Doctorului. Tot acest parc este împărțit în trei zone. Zona piticilor, care are o terasă cu foarte multe dulciuri și sucuri naturale, cu un loc de joacă. Apoi este zona părinților care are și o scenă pe care vor urca artiștii locali și instituțiile noastre de cultură. Cea de-a treia zonă are o terasă pentru adolescenți și o zonă de fitness. Skate park-ul încă nu este finalizat. Va fi gata până la sfârșitul anului. Toți locuitorii se vor putea bucura de această oază de verdeață. Ne așteptăm, în perioada următoare, de la un flux mare de persoane. Urmează să deschidem și alte parcuri. Deja lucrăm la proiectul pentru Valea Șarpelui care este tot o zonă degradată”, a declarat primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.

Parcul are două zone de intrare-ieșire, dar foarte important, spun autoritățile, pentru persoanele cu dizabilități, singura cale de acces în parc este cea de pe strada Toporași.

La rândul său, Cosmin Vasile, președintele CJ Dolj, consideră că acest parc, situat în apropierea cartierului Craiovița Nouă, va fi benefic pentru locuitorii din această zonă.

„Știm cu toții ce era aici, înainte. Un parc lângă un cartier așa de mare cum este Craiovița, este mai mult decât benefic. Am văzut și vedem deja principalii beneficiari, copiii care se joacă. Putem spune că atunci când un spațiu degradat este redat comunității este un lucru de lăudat”, a menționat președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

Comandat de PSD Dolj, executat de PUBLICITATE PR OLTENIA, CUI mandatar financiar 21240002.