Ionel Moțoiag s-a născut în Brabova. În vârstă de 44 ani, candidatul PSD pentru funcția de primar este căsătorit, are doi copii, a absolvit clasele gimnaziale chiar în Brabova și Liceul Matei Basarab în Municipiul Craiova, urmând ca, după terminarea liceului, să revină în localitate, din dragoste pentru locul natal.

Comuna Brabova este situată în partea de nord-vest a județului Dolj, la o distanță de 28 de kilometri de municipiul Craiova, și are în componență cinci sate: Brabova-localitate de reședință, unde funcționează și autoritățile publice locale, Urdinița, Răchita de Jos, Mosna și Voita, având o populație de 1418 locuitori și un teritoriu administrativ de 7.963 hectare.

„M-am întors pentru că sunt o persoană atașată de locurile natale și m-am implicat în domeniul agricol, lucrând permanent numai cu oamenii din localitate, pe care nu i-am dezamăgit și cărora le promit ca voi fi mereu alături de ei, le voi asculta doleanțele și, împreuna cu ei, voi face tot posibilul pentru a dezvolta comuna. În cele doua mandate de viceprimar al localității Brabova am văzut ce nu s-a putut realiza și voi face eforturi susținute pentru a le realiza ca viitor Primar. Fiind născut și crescut în localitatea Brabova, am fost întotdeauna printre oamenii din localitate, avem o relație de colaborare și respect reciproc, iar în mijlocul lor mă simt la fel de bine ca în familie”, spune Ionel Moțoiag.

Contribuție majoră la proiectul de apă și canalizare din satul Brabova

„Având în vedere că localitatea Brabova este situată într-o zonă de deal, zona în care pânza freatica este la mare adâncime, cetățenii comunei suferind din cauza apei insuficiente pentru satisfacerea nevoilor casnice, consider ca cea mai importanta realizare în mandatul 2020-2024 este executarea și punerea în funcțiune a sistemului public de alimentare cu apa și canalizare în satul Brabova, lucrare finanțată prin PNDL 2” – Ionel Moțoiag.

În cadrul proiectului de alimentare cu apă și canalizare în satul Brabova au fost executate: rețea de alimentare cu apa 9 kilometri, rețea de canalizare 8 kilometri, gospodăria de apă care include stația de pompare, bazin de apă, stație de clorinare, doua puțuri forate la 200 metri adâncime, a fost executată o stație de epurare ape uzate și 7 SPA-uri.

„Un alt proiect de suflet pe care l-am realizat a fost salvarea de la degradarea totală a monumentului istoric Cula Izvoranu-Geblescu, proiect realizat în parteneriat cu Consiliul Județean Dolj, cu finanțare din Fonduri Europene prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa 5 Îmbunătățirea mediului urban și conservarea protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, monument care a intrat în circuitul turistic începând cu 1 octombrie 2023” – Ionel Moțoiag.

Cula Izvoranu-Geblescu a fost construită de boierul cu același nume, la finele secolului XVIII, pe moșia proprie a localității numite astăzi Brabova. Pentru realizarea lucrărilor de reabilitare din prezent a fost nevoie de un tâmplar care să lucreze așa cum se lucra în urmă cu 100 de ani. Nu toată tâmplăria a rămas aceeași, la Cula Izvorul-Geblescu, pentru că o bună partea din ea era aproape distrusă.

Ionel Moțoiag are planuri mari pentru comuna lui natală, pentru perioada 2024 – 2028. Candidatul PSD își dorește, printre altele, să modernizeze drumului comunal Brabova – Mosna, să repare sediul Primăriei, dar și să repare dispensarul din localitate.

„Cel mai important proiect care va fi implementat în mandatul 2024-2028 este modernizarea drumului comunal Brabova – Mosna, pe o lungime de 4,100 metri. Acest obiectiv de investiții este foarte important datorita faptului că face legătura între satele Mosna, Răchita de Jos și DJ 606. Realizarea acestei investiții va duce la îmbunătățirea condițiilor de deplasare a cetățenilor. Totodată, în noul mandate îmi doresc și modernizarea drumului comunal 159 Brabova – Urdinița, pe o lungime de 2,400 metri, drum ce face legătura între satele Urdinița și satul de centru Brabova. Realizarea acestei investiții va duce la îmbunătățirea condițiilor de deplasare a cetățenilor”, a mai explicat candidatul PSD.

Candidatul PSD are parte și de susținerea lui Cosmin Vasile, președintele Consiliului Județean Dolj, omul care a atras și continuă să atragă fonduri europene pentru fiecare localitate din județ. Astfel, dezvoltarea localității va fi pusă pe primul loc, încă din startul mandatului, iar investițiile nu se vor face doar din bugetul local, ci și din fonduri europene sau fonduri guvernamentale, pentru că specialiștii din cadrul Consiliului Județean Dolj sunt mereu pregătiți pentru a se implica, dar și pentru a se consulta cu administrația locală. În ultimii ani, Cosmin Vasile și echipa lui au realizat proiecte extrem de importante în întreg județul și au demarat altele din ce în ce mai mari, așa cum este și Spital Regional de Urgență.

„Pornesc la un nou drum, alături de oameni integri, onești și profesioniști, ce au ocazia să se implice în cel mai mare proces de transformare al județului Dolj. Rămân în noua formulă cei care au dovedit că pot duce ritmul alert în care se desfășoară activitatea Consiliului Județean Dolj și ne întărim echipa cu tineri și oameni cu experiență. Sunt convins că noi, ca partid, am făcut cea mai potrivită alegere, dar este important ca și cei care vin la urne să înțeleagă puterea votului lor și să contribuie la stabilitatea viitorului consiliu județean. Îmi iau angajamentul continuării unor mari proiecte de dezvoltare și a unor inițiative fără precedent pentru comunitatea noastră”, a declarat Cosmin Vasile, președintele Consiliului Județean Dolj.

CE AM REALIZAT

 • Reabilitare Cula Izvoranu-Geblescu (1.700.000 lei)
 • Sistem de alimentare apă și canalizare în satul Brabova (11.049.247 lei)
 • Modernizare DC 72 Brabova – Mosna (7.500.000 lei)
 • Montare camere supraveghere video în satele Brabova, Urdinița, Răchita de Jos (214.464 lei)
 • Reparații străzi și drumuri comunale (341.195 lei)
 • Reabilitare sistem iluminat stradal în satele Brabova, Răchita de Jos Urdinița și Voita (258.646 lei)

CE ÎMI PROPUN

 • Lucrări asfaltare Drumului Comunal Brabova-Mosna – 7.892.700 lei
 • Reparații capitale la sediul Primăriei – 1.000.000 lei și reparații capitale la clădirea Dispensar – 900.000 lei
 • Asfaltare DC 159 Brabova – Urdinița – 4.000.000 lei
 • Continuare asfaltare DC 72 Brabova – Mosna – 3.500.000 lei
 • Modernizare străzi în satul Brabova – 12.000.000 lei
 • Reparații curente străzi în satele Urdinița, Răchita de Jos și Mosna

PROFIL DE CANDIDAT

Sunt Ionel Moțoiag și candidez la funcția de primar al comunei Brabova. M-am născut, am crescut și mi-am întemeiat o familie în această localitate, pe care o iubim cu toții. Am absolvit clasele gimnaziale chiar în Brabova și Liceul „Matei Basarab”, din Municipiul Craiova, iar după terminarea liceului am revenit în localitate, din dragoste pentru locul natal.  Sunt o persoană atașată de locurile natale și m-am implicat în domeniul agricol, lucrând permanent numai cu oamenii din localitate, pe care nu i-am dezamăgit și cărora le promit ca voi fi mereu alături de ei. Am deja experiență în administrația locală și am decis să candidez pentru funcția de primar când am văzut că aveți nevoie de mai mult sprijin, de un om care să fie interesat de nevoile fiecărui om din Brabova. Avem o localitate atât de frumoasă, care are potențial. Doar cu multă muncă și implicare se pot face lucruri importante. Am decis să fac acest pas important atunci când am realizat că, dacă îmi doresc o localitate dezvoltată, bogată, în care oamenii să fie fericiți, trebuie să acționez în acest sens.

Comandat de PSD Dolj, executat de PUBLICITATE PR OLTENIA, CUI mandatar financiar 21240002.