Primar în funcție încă din 2012, candidatul PSD a dovedit în permanență că știe să fructifice, în beneficiul comunității, fiecare șansă de a accesa finanțare

Pentru Vela, Gheorghe Cîmpeanu este primarul care a scos comuna din izolare și a așezat-o pe drumul corect pentru dezvoltare. Candidatul PSD pentru un nou mandat a consacrat un model de bună practică în atragerea fondurilor nerambursabile – o strategie de succes, pe care este hotărât să o aplice și pe parcursul următorilor 4 ani în derularea investițiilor esențiale pentru comunitate.

De-a lungul celor 12 ani în care a confirmat constant încrederea acordată de locuitorii din Vela, Gheorghe Cîmpeanu și-a construit o reputație din faptul că, împreună cu echipa sa din administrația locală, a știut să fructifice fiecare posibilitate apărută pentru a obține finanțare din surse europene sau guvernamentale, în vederea realizării unor obiective majore.

„Fondurile atrase prin Programul Național de Dezvoltare Locală ne-au permis, în actualul mandat, să parcurgem un capitol important în ceea ce privește îmbunătățirea serviciilor din domeniul sănătății. Astfel, am reușit să reabilităm și să modernizăm clădirea în care funcționează dispensarul, farmacia și cabinetul stomatologic din Vela, dar și să asigurăm dotarea cu echipamente moderne“, a declarat primarul.

Zeci de milioane pentru apă și canalizare

Noul Program Național de Investiții „Anghel Saligny“ a adus încă un succes de proporții pentru administrația condusă de Gheorghe Cîmpeanu: 3 proiecte depuse și aprobate pentru finanțare, cu o valoare totală de aproximativ 34 de milioane de lei, vor contribui în mod decisiv la crearea unor condiții de viață mai bune în comunitate.

„Cu sumele astfel obținute, vom extinde rețeaua de alimentare cu apă în Bucovicior și Vela și, de asemenea, vom realiza rețeaua de canalizare pentru cele două sate, construind inclusiv o stație de epurare. Totodată, în satul Gubaucea, investițiile vizează înființarea unui sistem integrat de alimentare cu apă și canalizare menajeră“, a precizat Gheorghe Cîmpeanu.

Biblioteca, reconfigurată cu finanțare europeană

Buna colaborare între administrațiile PSD de la nivelul Primăriei Vela și al Consiliului Județean Dolj s-a concretizat în reușita unei noi inițiative, care va fi derulată în principal cu fonduri europene obținute prin Planul Național de Redresare și Reziliență. „Principala componentă a demersului o reprezintă reabilitarea clădirii fostei grădinițe din Vela, care va fi reconfigurată ca sediu al centrului cultural și al bibliotecii comunale. În plus, prin proiect vor fi achiziționate și toate dotările necesare, mergând de la mobilier la aparatură digitală, dar și echipamente care vor fi puse la dispoziția celor care vor să deprindă un meșteșug – mașini de cusut și brodat sau aparate pentru pirogravură în lemn, piele, sticlă și ceramică“, a menționat primarul comunei Vela.

Pe lista dotărilor care vor completa patrimoniul bibliotecii, transformând-o într-un centru de învățare și dezvoltare de noi competențe pentru toți membrii comunității, se regăsesc numeroase echipamente de ultimă generație, de la laptopuri la tablă interactivă cu videoproiector încorporat și imprimantă 3D. 

Investiții constante în infrastructura de transport

Îmbunătățirea rețelei rutiere a reprezentat o prioritate pentru administrația condusă de Gheorghe Cîmpeanu. Procedând ca un bun gospodar, edilul a asigurat dotarea primăriei cu utilajele necesare – autogreder, cilindru compactor, camionetă – pentru lucrările de pietruire și întreținere a drumurilor care se derulează în mod constant. „În plus, pentru mandatul următor, ne propunem asfaltarea a câte 2 drumuri interioare, în satele Suharu, Gubaucea, Bucovicior și Vela, după realizarea rețelelor de apă și de canalizare, bineînțeles. De asemenea, pentru că există această tendință tot mai accentuată de orientare către autoturismele electrice, am implementat în comuna noastră, cu fonduri obținute din PNRR, și un proiect de înființare a unei stații de încărcare pentru astfel de vehicule“, a precizat Gheorghe Cîmpeanu.

Condiții europene pentru educație

Domeniul învățământului a ocupat o poziție centrală pe agenda de lucru a primarului Gheorghe Cîmpeanu și rămâne un capitol important pentru viitorul mandat. Investițiile derulate la Școala Gimnazială „Ilie Murgulescu“ demonstrează clar preocuparea pentru asigurarea celor mai bune condiții, în beneficiul elevilor. „Am amenajat un teren de sport cu gazon sintetic pentru fotbal, tenis de câmp, baschet și handbal în incinta unității de învățământ și, de asemenea, am pavat curtea pe o suprafață de 1.100 de metri pătrați. Am finalizat și proiectul de reabilitare a clădirii școlii gimnaziale, care este acum o structură modernă, cu grupuri sanitare interioare și izolație termică, investiția fiind derulată cu fonduri obținute prin Programul Național de Dezvoltare Locală“, a precizat primarul comunei Vela.

Dotări moderne, cu finanțare din PNRR

Mai mult, printr-un demers derulat în parteneriat cu Consiliul Județean, au fost accesate fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență, astfel că școlile din Vela și Gubaucea vor fi dotate cu mobilier și echipamente digitale, precum computere și laptopuri, table interactive sau scanere portabile. „Ca parte a proiectelor pentru perioada următoare, ne dorim să investim în crearea a două terenuri de sport în satele Bucovicior și Gubaucea. Totodată, avem în vedere și amenajarea locurilor de joacă pentru grădinițele din Bucovicior, Suharu, Vela și Gubaucea“, a precizat Gheorghe Cîmpeanu.

CE ÎMI PROPUN

  • Extinderea rețelei de alimentare cu apă în satele Vela și Bucovicior
  • Realizarea rețelei de canalizare și a unei stații de epurare pentru satele Vela și Bucovicior
  • Înființarea unui sistem integrat de alimentare cu apă și de canalizare menajeră în satul Gubaucea
  • Reabilitarea clădirii fostei grădinițe din Vela și amenajarea ca sediu al centrului cultural și al bibliotecii
  • Lucrări de pietruire și de întreținere a tuturor drumurilor din comună
  • Asfaltarea a câte 2 drumuri interioare în satele Suharu, Gubaucea, Bucovicior și Vela
  • Reabilitarea căminelor culturale din satele Gubaucea și Vela
  • Amenajarea a 2 terenuri de sport, în satele Bucovicior și Gubaucea
  • Amenajarea locurilor de joacă la grădinițele din satele Bucovicior, Suharu, Vela și Gubaucea
  • Parc de panouri fotovoltaice pentru alimentarea instituțiilor publice și a iluminatului stradal

Gheorghe Cîmpeanu, primarul comunei Vela: „Vă mulțumesc pentru încrederea acordată în tot acest timp și vă asigur, în continuare, de întreaga mea implicare în inițiativele care înseamnă dezvoltarea comunei noastre.  Vă invit ca, la alegerile din 9 iunie, să vă oferiți încă o dată susținerea pentru reprezentanții PSD la toate nivelurile – local, județean și europarlamentar. Suntem singurii care vin în fața dumneavoastră cu investiții importante, deja realizate, suntem singurii care se prezintă în fața dumneavoastră nu cu promisiuni, ci cu proiecte concrete pentru dezvoltare, cu finanțare asigurată. Vă invit ca, împreună, să continuăm parcursul bun pe care am reușit să-l conturăm pentru comuna Vela.“

Comandat de PSD Dolj, executat de PUBLICITATE PR OLTENIA, CUI mandatar financiar 21240002.