lonuț Mlagiu, fiu al comunei Bucovăț, este pregătit să înceapă un proces amplu de dezvoltare în localitatea la care ține atât de mult. Antreprenor de succes, cu experiență atât în țară, cât și în străinătate, candidatul PSD pentru funcția de primar vrea să își pună toate cunoștințele dobândite în carieră în folosul comunității din Bucovăț.

A intrat în politică din dragoste pentru comuna Bucovăț. Astfel, lonuț Mlagiu a simțit că localitatea lui de suflet merită mai mult și că el poate fi schimbarea de care comunitatea are nevoie. Alături de o echipă de specialiști, candidatul PSD este convins că fiecare zi la cârma primăriei va fi un pas înainte pentru comună.

„Numele meu este lonuț Mlagiu și sunt un fiu al satului care a ales să rămână aici. Am 44 de ani, o soție minunată și doi copii extraordinari, cu care împart valorile în care cred și pe care sunt convins că, în majoritatea lor le împart și cu dumneavoastră. De meserie, sunt inginer agronom, am absolvit Facultatea de Agronomie a Universității din Craiova, unde am obținut și un master în Agricultura și Protecția Mediului. Provin din zona antreprenorială, unde am dezvoltat și implementat proiecte de anvergură în domeniul sistemelor de încălzire, ventilație și aer condiționat (cunoscute și ca HVAC), și am reușit să fac asta atât în România, cât și în străinătate, pe parcursul ultimilor 15 ani. Cu sinceritate vă spun că nu am făcut politică până în clipa de față, însă am simțit că este momentul să fac asta, pentru a aduce o schimbare în comunitatea în care trăim. Am ales să fac asta alături de PSD, unde am găsit deschidere, interes și înțelegere, văzând realizările din ultimii ani, atât la nivel local, în comunele învecinate, în municipiul Craiova, cât și la nivel județean sau național, unde există administrații PSD. Alături de mine, în această călătorie, este o echipă de specialiști din administrația locală, antreprenoriat local, agricultură, educație, învățământ, sănătate, sport și cultură, oameni cu experiență dovedită, de asemenea fii ai satului, pe care îi veți cunoaște în campania electorală și cărora vreau să le mulțumesc, cu această ocazie, că mi s-au alăturat”, afirmă lonuț Mlagiu.

Candidatul PSD se descrie ca fiind o persoană exigentă, care mereu a urmărit progresul și a dorit să vadă că fiecare persoană din comunitatea lui se îndreaptă către un trai mai bun. lonuț Mlagiu se bazează pe valorile lui, pe echipa puternică pe care o va avea lângă el, dar și pe cetățenii comunei Bucovăț, de la care așteaptă, în orice moment, sugestii și față de care va avea mereu o deschidere, pentru a se găsi soluții la orice problemă întâmpinată în comunitate.

„Consider că sunt foarte puține la număr persoanele care au vocația de a conduce o comună, dar și substanță, caracter, coloană vertebrală, decență și modestie. Toate aceste lucruri normale sunt exigențele pe care eu le cer, în primul rând de la mine, sunt ceea ce doresc să văd și în comunitatea noastră, care are dorințe, aspirații și nevoi bine definite. Știu că nu este suficient niciodată să arătăm cu degetul către problemele care există lângă noi, ci este nevoie de soluții pentru ele. Măsurile luate în ultimii ani pentru comunitatea noastră nu au fost printre cele mai vizionare și nici nu au fost adaptate necesităților comunității noastre, atât pe plan economic, cât și pe plan social. Dacă vom lucra împreună, ceeace sper să se întâmple, aș dori să participăm cu toții la planurile făcute pentru casa noastră, pentru că, într-o comunitate, oamenii știu cel mai bine ce nevoi au și ce să le ceară celor care au puterea de decizie. Vreau să hotărâm împreună ce este mai bine pentru noi și să nu lăsăm totul la voia întâmplării, investind în lucruri de care nu avem nevoie și ignorându-le pe cele chiar importante. Deși și noi, oamenii Bucovățului, am acordat încredere, încă din 2016, unei administrații tinere, promițătoare și cu putere de muncă, cu argumente și cu toate instrumentele necesare, din păcate, pe parcursul anilor, scopurile noastre comune și promisiunile făcute de-a lungul vremii nu ne-au întâlnit așteptările”, a mai explicat candidatul PSD.

Siguranța și educația copiilor din Bucovăț au prioritate

lonuț Mlagiu vrea ca fiecare părinte sau bunic din Bucovăț să își știe copiii și nepoții în siguranță. Candidatul PSD își propune să modernizeze unitățile de învățământ din localitate și să amenajeze locuri de joacă sigure și moderne, pentru copiii din comună.

„Copiii sunt viitorul comunității și îmi doresc să le creez cele mai bune condiții, pentru a învăța și pentru a se dezvolta în comunitate. Astfel, și comunitatea se va putea dezvolta alături de tinerii din Bucovăț. Școlile sunt extrem de importante, pentru ca elevii noștri să poată învăța liniștiți și într-un mediu sigur și modern. Am în plan amenajarea de spații verzi de agrement, precum și a unor spații de joacă pentru copii, prevăzute cu echipamente de siguranță. Nu vrem ca la noi în comună să mai aibă loc un alt accident. Pentru mine, siguranța, educația și sănătatea copiilor au prioritate”, spune lonuț Mlagiu.

Principalele proiecte pentru comuna Bucovăț:

  • Asigurarea finanțării programului de investiții „Înființare sistem de distribuție gaze naturale în comuna Bucovăț”
  • Finalizarea lucrărilor de amenajare a drumurilor prevăzute cu trotuare cu acces pietonal, șanțuri de drenaj și captarea apelor pluviale
  • Finalizarea acțiunii de cadastrare a întregii localități
  • Extinderea rețelelor de apă / canalizare în toate satele, în vederea predării acestor servicii către Compania de Apă Oltenia
  • Finalizarea lucrărilor de reabilitare a școlii dinSărbătoarea și reabilitarea școlii din Palilula
  • Organizarea de piețe agricole volante
  • Amenajarea de spații verzi de agrement, precum și a unor spații de joacă pentru copii, prevăzute cu echipamente de siguranță
  • Sprijinirea comunității în accesarea de fonduri europene prin înființarea unui birou unic dedicat în cadrul Primăriei Bucovăț

Comandat de PSD Dolj, executat de PUBLICITATE PR OLTENIA, CUI mandatar financiar 21240002.