Prima campanie electorală din acest an, cea pentru alegerile europarlamentare şi locale, se va încheia sâmbătă dimineaţă. Cetăţenii cu drept de vot sunt aşteptaţi, duminică, la urne să îşi aleagă atât reprezentanţii în viitorul Legislativ European, cât şi autorităţile locale.

Începând cu data de 10 mai, candidaţii au încercat să îşi convingă electoratele să îi voteze. În județul Dolj, nu au fost semnalate evenimente deosebite, existând situații izolate care s-au rezolvat local.  

Candidații și-au prezentat oferta electorală, cei în funcție au vorbit și despre ce au mai reușit să facă în ultimii patru ani, fiind anunțate proiecte majore pentru foarte multe localități din județ. Nu este nimic ieșit din comun, însă. Promisiunile au fost făcute și rămâne de văzut acum dacă respectivii au obținut încrederea omului de rând și foarte important, dacă se va și realiza ceea ce au promis în toată această perioadă.  

Campania de la locale a eclipsat-o pe cea pentru europarlamentare, este clar acest lucru. În mediul rural, oamenii știu că trebuie să își aleagă primarul și cam atât. Și mai știu că vor avea mai multe buletine de vot, dar cred că se vor descurca la momentul respectiv, în cabina de vot.  

Potrivit AEP, pentru funcţiile de primari candidează 11.386 de candidaţi, dintre care 9.776 în mediul rural, iar 1.610 în mediul urban.

Cel mai tânăr candidat pentru alegerile care vor avea loc pe data de 9 iunie are puţin peste 23 de ani, iar cel mai în vârstă, „seniorul candidaţilor”, are 100 de ani.

Campania electorală se va încheia sâmbătă dimineaţa, la ora 7.00.

Anul acesta, în România au loc alegerile europarlamentare, locale, parlamentare şi prezidenţiale.