Medicamentele expirate și nefolosite vor putea fi aduse de gorjeni la punctul special de colectare amenajat în curtea Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, anunță reprezentanții instituției.

Centrul de colectare, situat la Spitalul 700 (Str. Progresului, nr 18) are program în fiecare săptămână în zilele de marți și joi, în intervalul orar 10:00 – 12:00.

Angajatul unității delegat să se ocupe de această activitate va fi prezent în acest interval, în centrul de colectare, pentru a oferi explicațiile necesare persoanelor care vor veni să aducă medicamentele.

„Medicamentele expirate și cele neutilizate sunt socotite deșeuri periculoase, deoarece ele pot polua apa și solul cu substanțele conținute, iar reziduurile farmaceutice pot ajunge, prin intermediul hranei, în organismul uman. Există şi o categorie de medicamente care, conform legii, nu pot fi colectate în spital, respectiv cele psihotrope şi stupefiante, acestea urmând a fi returnate în farmacii”, a explicat Mihaela Țicleanu, purtător de cuvânt al SJU Târgu Jiu.

Colectarea este organizata separat pe patru tipuri de deșeuri, conform Instructiunii nr 6226 / 04.04.2024.