Și astăzi, în cea dea doua zi a Festivalului IntenCity, polițiștii doljeni din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității Dolj și Biroului Siguranță Școlară sunt prezenți, alături de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Craiova și reprezentanți ai Agenției Naționale Antidrog și Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, pentru ca evenimentul să se desfășoare în condiții de siguranță.

În cadrul activității, se discută cu participanții la festival pe tema prevenirii faptelor cu violență, furturilor din buzunare, poșete și genți dar și a traficului și consumului ilicit de droguri și traficului de persoane.

Tinerii și adulții prezenți au la festival sunt angrenați în discuții constructive care să-i ajute să ia decizii corecte, să spună NU drogurilor, dar și să conștientizeze consecințele consumului și traficului de substanțe interzise.

De asemenea, festivalierii primesc și materiale informative-preventive care transmit mesaje pentru distracţie în siguranţă.

Recomandările vizează toate categoriile de vârstă și sunt următoarele:

Nu consumaţi alcool în exces şi nu intraţi în conflicte!

Aveţi grijă de bunurile pe care le aveţi asupra dumneavoastră când vă aflaţi în mulţime!

Fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele cunoscute întâmplător! Nu legaţi prietenii cu persoane care manifestă un comportament deviant.

Nu acceptaţi băutură, ţigări sau alimente de la persoane necunoscute sau despre care aveţi puţine informaţii ori pe care le-aţi întâlnit de puţin timp!

Nu răspundeţi la provocări cu violenţă şi încercaţi să evitaţi conflictele!

Nu consumaţi alcool în exces ori substanţe interzise şi nu vă lăsaţi angrenaţi în dispute verbale care pot degenera!

Atunci când vă însoţesc copiii, nu îi lăsaţi nesupravegheaţi, învăţaţi-i că au voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră şi că trebuie să spună întotdeauna unde şi cu cine pleacă!

Învăţaţi-i pe cei mici cum să reacţioneze în situaţia în care se rătăcesc, asiguraţi-vă că aceştia cunosc numele complet al părinţilor, numărul de telefon, precum şi adresa acestora!

Atunci când sunteţi martorii unor fapte antisociale sau aţi fost victima unei infracțiuni, nu ezitaţi să vă adresaţi celui mai apropiat echipaj de poliţie sau să apelaţi gratuit numărul unic de urgenţă 112!