Vineri, s-a desfășurat Manifestarea Științifică „Stimularea electrică în fizioterapie si reabilitare” , organizată de către Departamentul de Kinetoterapie și medicină sportivă în parteneriat cu Colegiul Fizioterapeuților din România – filiala Dolj-Olt, în format hibrid.

Această acțiune și-a propus să reunească un număr semnificativ de masteranzi, doctoranzi și fizioterapeuți pentru a beneficia de informații științifice în domeniul stimulării electrice în fizioterapie și reabilitare. Au participat la manifestare 23 de persoane în format onsite și 63 în format online.

În cadrul evenimentului, participanții au primit informații teoretice despre efectele electroterapiei în neuropatii, spasticitate și în afecțiunile musculo-tendinoase, și diseminarea proiectului Erasmus + “Clinical Key for Electrical Stimulation in Physiotherapy and Rehabilitation (CK4Stim)” – https://ck4stim.eu/ro#anasayfa.

Scopul proiectului Erasmus + “Clinical Key for Electrical Stimulation in Physiotherapy and Rehabilitation (CK4Stim)” este acela de a motiva utilizarea practicilor inovatoare în rândul studenților, personalului academic, kinetoterapeuților clinici și cercetătorilor pentru a crește competențele cadrelor universitare și ale studenților cu pregătire la locul de muncă în domeniul electrostimulării. Acest proiect se desfășoară în conformitate cu strategia Uniunii Europene de dezvoltare a cooperării, creșterea calității și încurajarea activităților de învățare și profesionale ale fizioterapeuților, cercetătorilor și studenților (atât la nivel de licență, cât și de absolvent) cu aspectul educației și formării profesionale -învațare îndelungată.

Cum găsiți informații despre proiect?
http://ck4stim.eu/ro
https://www.instagram.com/ck4stim/
https://www.facebook.com/profile.php?id=100083360075987&locale=ro_RO

Partenerii din cadrul proiectului sunt universități de prestigiu precum:

  • Universitatea Pamukkale, Turcia
  • Universitatea Başkent, Turcia,
  • Universitatea Hatay Mustafa Kemal, Turcia
  • Univesritatea de Științe Aplicate, Lituania
  • Universitatea Süleyman Demirel, Turcia
  • Universitatea Burdur Mehmet Akif Ersoy, Turcia Rezultatele proiectului se regăsesc pe site, fiind folosite ca și resurse educaționale deschise cu titlul gratuit.