Din inima Craiovei, de la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trișcu”, unde mari campioni au fost formați de-a lungul timpului, o tânără de doar 14 ani, Ariana Covaci, și-a văzut visul împlinit, câștigând Festivalul European de Scrimă pentru Tineret de la Budapesta, 24 – 28 iunie 2024.

Pentru Ariana, visul de a deveni campioană a început în aceeași sală de scrimă în care generația de aur a scrimei craiovene a făcut primii pași spre măreție.

De la o vârstă fragedă, Ariana Covaci a fost fascinată de poveștile de succes ale marilor campioni și a găsit în acestea o sursă nesfârșită de inspirație.

„Îmi amintesc cum priveam fotografii cu Ana Maria Brânză sau Aldo Montano și visam că într-o zi voi fi ca ei”, mărturisește, emoționată, Ariana.

Drumul spre victorie a însemnat, pentru Ariana, antrenamente intense, determinare și sacrificii.

,,Drumul spre medalia de aur nu a fost deloc ușor. Cu antrenamente intense, sacrificii și determinare, am reușit să-mi depășesc limitele. Fiecare dimineață începea cu antrenamente riguroase, sub îndrumarea atentă a antrenorilor dedicați de la Liceul cu Program Sportiv din Craiova, domnul Pirvuleasa Ovidiu și domnul Puiu Stefan Andrei. Am avut momente grele, dar de fiecare dată când mă simțeam descurajată, îmi aminteam toate sfaturile și îndrumările pe care antrenorii mei mi le-au dat de-a lungul timpului. Au fost cei care m-au pregătit și m-au îndrumat în fiecare mișcare și strategie, iar victoria a fost și rezultatul muncii lor”, continuă tânăra.

Ziua finalei a fost una încărcată de emoție. Ariana Covaci a demonstrat că talentul și munca asiduă pot transforma visurile în realitate. Cu fiecare punct câștigat, ea a scris o nouă pagină în istoria scrimei românești.

„Atunci când am auzit că am câștigat, am simțit că toată munca mea a fost răsplătită. A fost un vis împlinit. Am fost extrem de fericită și încântată, am simțit o explozie de emoții, atât o satisfacție profundă, cât și o mare mândrie, inima mea era plină de bucurie și simțeam adrenalina risipindu-se în tot corpul”, conchide Ariana, cu o modestie desăvârșită.

„Liceul cu Program Sportiv Petrache Trișcu din Craiova va continua să formeze campioni, iar Ariana va rămâne un exemplu de curaj, determinare și pasiune pentru generațiile viitoare. Povestea ei este o mărturie vie că visele pot deveni realitate, iar în spatele fiecărei medalii se află o inimă plină de pasiune și dorință de a excela! Mult succes în continuare, Ariana Covaci, pe drumul performanței”, este mesajul reprezentanților Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trișcu” Craiova.