Marii artiști ai Cenaclului Flacăra își dau întâlnire la Craiova, la mijlocul lunii iulie, în cadrul Festivalului Adrian Păunescu.

Fundația Culturală „Iubirea”, împreună cu Primăria Municipiului Craiova, Consiliul Local și Consiliul Județean Dolj, organizează, pe 19 și 20 iulie, ediția a X-a a Festivalului Internațional Adrian Păunescu, contând pe revista „Flacăra lui Adrian Păunescu”.

Pe lângă evenimentele excepționale de pe afișul fiecărei seri, ediția a X-a de Festival aduce în atenția celor care mai cred în poezie și în folk „Concursul de Muzică Folk”, cu premii în bani, diplome și cărți/CD-uri.

„Ne vedem, așadar, la Concurs, pe 19 iulie, de la ora 11 dimineața, povestea începând la Sala „I.D. Sârbu”, Teatrul Național Marin Sorescu din Craiova, unde rămânem până seara când, la ora 19.00, în sala „Amza Pellea” se vor întâlni, pentru un spectacol excepțional, marele artist Ducu Bertzi și incomparabilul actor Dorel Vișan”, transmit reprezentanții Primăriei Craiovei.

Pe 20 iulie, când poetul ar fi împlinit 81 de ani, organizatorii ne dau întâlnire la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, unde, de la ora 11, va avea loc un simpozion cultural despre personalitatea lui Adrian Păunescu, precum și lansarea unui nou volum de versuri de Adrian Păunescu, în prezența oamenilor de bine care răspund acestui îndemn de a crede, până la capăt, în poezie.

Seara, în Parcul Nicolae Romanescu, de la ora 19.00, la Teatrul de Vară, Cenaclul Flacăra își reaprinde scânteia, alături de mari nume ale muzicii folk, de la Mircea Baniciu și Mircea Vintilă, la tineri care au dreptul la o scenă mare pe care să se afirme.

Intrarea la toate momentele Festivalului este liberă. Pentru evenimentul din seara de 19 iulie, accesul se face pe baza unor invitații gratuite, care se ridică de la Agenția Teatrului Național Marin Sorescu până vineri, 5 iulie, sau în ziua întâlnirii, în limita locurilor disponibile.