Astăzi, s-au afișat rezultatele inițiale ale absolvenților clasei a VIII-a. Procentul de medii mai mari sau egale cu 5 obținute de elevii doljeni este de 71,65%.

Pe discipline, la Limba și literatura română procentul de medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 74,50%, iar la Matematică procentul este de 68%.

La nivelul județului, s-au obținut două medii 10 (zece): Scoala Gimnazială ”Gheorghe Țițeica” – 1, Colegiul Național „Carol I” Craiova – 1).

17 candidați au fost notați cu 10 (zece) la proba de Limba și literatura română.

33 de candidați au obținut nota 10 (zece) la proba de Matematică.

Potrivit ISJ Dolj, șapte unități școlare au obținut un procent de medii peste 5 de 100%: Colegiul Național “Frații Buzești” Craiova, Colegiul Național “Nicolae Titulescu” Craiova, Liceul Teoretic “Independența” Calafat, Școala Gimnazială “Alecsandru Nicolaid” Mischii, Școala Gimnazială “Marin Sorescu” Bulzești, Școala Gimnazială “Terraveda” Craiova, Școala Gimnazială “Traian” Craiova.

La polul opus, în 10 unități școlare procentul de medii peste 5 a fost de 0%.

Contestațiile pot fi depuse în cursul zilei de astăzi, 03 iulie (în intervalul orar 16:00 – 19:00), și joi, 04 iulie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației este finală și poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele au fost publicate cu anonimizarea numelui și a prenumelui, pe baza unui cod unic alocat și comunicat fiecărui candidat. Măsura este în acord cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – GDPR).

Rezultatele finale vor fi afișate marți, 9 iulie.