Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de poliţie Judeţean Dolj sunt prezenţi şi astăzi pe drumurile publice din judeţ pentru menţinerea unui climat rutier sigur şi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.

În contextul intrării în vigoare a O.U.G nr. 84/2024 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în scopul creşterii siguranței, polițiștii rutieri, în cadrul acţiunilor, desfășoară şi activităţi de informare a conducătorilor de vehicule cu privire la noile prevederi legale ce vizează procedura comunicării procesului-verbal de constatare şi sancționare a contravenției.

Procedura comunicării procesului-verbal atunci când contravenientul, deşi prezent la încheierea procesului-verbal, refuză primirea acestuia: dacă refuzul primirii procesului-verbal este înregistrat audio-video de către polițist, cu un mijloc tehnic din dotare, acest aspect fiind menționat în cuprinsul documentului de constatare, se consideră că procedura comunicării procesului-verbal a fost îndeplinită pe loc.

Prin urmare, unitatea din care face parte agentul constatator nu mai este obligată să comunice la domiciliul contravenientului un exemplar al acestuia.

Pentru a obține o copie, demersurile vor fi întreprinse de către contravenient, care va trebui să solicite ulterior emiterea acesteia unității din care face parte agentul constatator.

Acţiunile pe linie rutieră vor continua şi în perioada următoare.

„Recomandăm tuturor participanţilor la traficul rutier să manifeste prudenţă, să respecte regulile de circulaţie, indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în teren şi să nu consume alcool sau substanţe interzise dacă urcă la volanul vehiculului”, spun reprezentanții IPJ Dolj.