Doi tineri din Fratoștița, județul Dolj, au fost amendați, miercuri, de polițiștii filișeni, fiind acuzați de faptul că, marți seara, au dat jos bannerul candidatului PNL la Primăria Filiași, Daniel Pităroiu.

Potrivit IPJ Dolj, polițiștii au fost anunțați despre eveniment, în această dimineață.

Surse politice spun că unul dintre cei doi tineri, implicați în această faptă, ar fi fiul consilierului PSD, Marian Popescu, locul 5 pe listă.

„În dimineața zilei de 01 mai a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Filiași au fost sesizați de un bărbat de 49 de ani, din orașul Filiași, cu privire la faptul că, în seara zilei de 30 aprilie a.c., persoane necunoscute ar fi dezlegat sforile unui banner electoral ce se afla amplasat în centrul satului Fratoștița. În urma activităților desfășurate de polițiști, în scurt timp, au fost identificate două persoane bănuite de comiterea faptei, un tânăr de 22 de ani și un minor de 17 ani, ambii din localitatea Fratoștița”, arată IPJ Dolj.

Cei doi tineri au fost conduși la sediul poliției, unde au fost sancționați contravențional conform Legii 61/1991, bannerul fiind reașezat la locul inițial.

Candidatul PNL la Primăria Filiași, Daniel Pităroiu, spune că a mers personal la Poliția Filiași pentru a semnala acțiunea, întrucât nu i se pare normal ceea ce se întâmplă.

„În cursul acestei dimineti, am mers la politie pentru a sesiza faptul că un grup de tineri din satul Fratoștita mi-a vandalizat bannerul electoral. Aștept ca autoritatile sa își faca treaba, iar vinovatii sa fie trasi la raspundere. Pe mine nu mă mai surprinde nimic din acțiunile întreprinse de cei ce conduc acum Filiași. Acestia au dovedit ca sunt în stare de orice”, a declarat Pităroiu.

Candidatul PSD la Primăria Filiași, Costeluș Gheorghe, a fost contactat pentru un punct de vedere în acest caz, dar nu a răspuns.