CK4Stim este un proiect Erasmus+ care se desfășoară și în acest an universitar la Universitatea din Craiova – Facultatea de Educație Fizică și Sport – departamentul de Kinetoterapie și medicină sportivă, programul având ca obiectiv de bază motivarea utilizării practicilor inovatoare în rândul studenților, personalului academic, fizioterapeuților și cercetătorilor.
Universitatea din Craiova – Facultatea de Educație Fizică și Sport – departamentul de Kinetoterapie și medicină sportivă se află în parteneriat cu universități de renume din Turcia precum: Universitatea Pamukkale – Denizli, Universitatea Hatay Mustafa Kemal – Hatay, Universitatea Baskent – Ankara, Universitatea Suleyman Demiral – Isparta, Universitatea Burdur Mehmet Akif Ersoy – Burdur dar și Universitatea de Științe Aplicate din Siauliai, Lituania.
„Proiectul își propune să motiveze utilizarea practicilor inovatoare în rândul studenților, personalului academic, fizioterapeuților și cercetătorilor pentru a crește competențele de pregătire în domeniul electroterapiei.
Acest proiect se desfășoară în conformitate cu strategia Uniunii Europene de dezvoltare a cooperării, creșterea calității și încurajarea activităților de învățare și profesionale ale fizioterapeuților, cercetătorilor și studenților (atât la nivel de licență, cât și de absolvent) cu aspectul educației și formării profesionale -învățare îndelungată.
Ca parteneri alături de Universitatea din Craiova – Facultatea de Educație Fizică și Sport – departamentul de Kinetoterapie și medicină sportivă se află universități de renume din Turcia precum: Universitatea Pamukkale – Denizli, Universitatea Hatay Mustafa Kemal – Hatay, Universitatea Baskent – Ankara, Universitatea Suleyman Demiral – Isparta, Universitatea Burdur Mehmet Akif Ersoy – Burdur dar și Universitatea de Științe Aplicate din Siauliai, Lituania.
Grupul țintă al proiectului este format din cadre didactice universitare, studenți la domeniul de licență, masterat și doctorat, fizioterapeuți și cercetători.
Produsele proiectului se vor materializa și vor consta într-un curs pilot de eletroterapie, 38 de module educaționale interactive cu acces liber și un manual de utilizare al cursului, toate adunate într – o platformă educațională deschisă, astfel putând fi accesate în mod gratuit după încheierea proiectului”, a declarat prof. univ. dr. Rusu Ligia – coordonatorul proiectului.
Dorind ca informația să ajungă la cât mai mulți fizioterapeuți care să beneficieze în mod gratuit de informații de calitate în domeniul electroterapiei, în acest weekend, asistent univ. dr. Ilie Eva a prezentat proiectul la Congresul Național de Fizioterapie 2023 organizat la Timișoara și cadrul didactic asociat prof. dr. kinetoterapie Oana Budeancă-Babolea la Congresul Terapeuților de Pretutindeni – Craiova.